Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

SBD Sever připravilo pro veřejnost televizní seriál „Bydlíme v bytových domech“

19.02.2015

Stavební bytové družstvo Sever je největším správcem bytového fondu v libereckém regionu. Na podzim připravilo ve spolupráci s libereckou televizí RTM dvanáctidílný seriál „Bydlíme v bytových domech,“ který shrnuje tuto právní problematiku a zaměřuje se zejména na změny zákonů, ke kterým došlo od 1. ledna 2014. Průvodcem pořadu a autorem scénáře je předseda představenstva a ředitel SBD Sever Ing. Mgr. Petr Černý, který k obsahu seriálu říká: „Naší snahou bylo televizní diváky seznámit s celou šíří problematiky bydlení v bytových domech. V jednotlivých dílech seriálu se tak postupně věnujeme všem jeho formám. Začínáme u klasického nájemního bydlení, tedy vztahu mezi nájemcem a pronajímatelem, pokračujeme problematikou družstevního bydlení a fungování bytových družstev, abychom se v druhé polovině seriálu věnovali problematice vlastnického bydlení v bytových domech, tedy problematice společenství vlastníků. Závěrečný díl je pak společný pro všechny oblasti bydlení, když se týká nové právní úpravy rozúčtování a vyúčtování služeb spojených s užíváním bytu“.
„Diváci mají v seriálu možnost poznat rozdíly v jednotlivých formách bydlení, neboť v praxi běžně dochází například k tomu, že lidé zaměňují bytové družstvo a společenství vlastníků. Přitom se jedná o naprosto rozdílné právnické osoby.“, dodává Petr Černý. Seriál se také zaměřuje na četné změny v občanském zákoníku i dalších zákonech, na které by si lidé měli dávat pozor. Jednou z takových změn je i povinnost založit společenství vlastníků. SBD Sever na rozsáhlé změny legislativy již zareagovalo a rozšířilo okruh svých služeb. „ V současné době jsme připraveni poskytnout kompletní servis při založení nového společenství. Pro nově vznikající i stávající společenství jsme připraveni zajistit nejen kompletní správu domu, ale v případě požadavků zajistit též výkon funkce předsedy společenství, takže se vlastníci bytů nemusí o nic starat.“, doplnil předseda a ředitel SBD Sever Petr Černý.
Seriál vysílala televizní stanice RTM. Již odvysílané díly je možné také shlédnout na webových stránkách této televize na adrese www.tvrtm.cz/bydlime-v-bytovych-domech-porady-41.html a nebo na adrese www.youtube.com/results?search_query=bydlíme+v+bytových+domech. Každý díl má stopáž okolo 10 minut. SBD Sever chystá pořad vydat také na DVD v průběhu roku 2015.

Zavolejte nám
Login